de Glutenvrije Bier Specialist

Gratis verzenden boven €85,00 (NL)

Gratis afhalen in Enschede

Verzendkosten €6,50 (NL)
c3c29a36bba1412008328037968efa05.gif
Webwinkel Keurmerk
Nieuwsbrief aanmelding




Aanmelden

Glutenvrije recepten met bier

Op deze pagina vindt u overheerlijke recepten die zijn gemaakt met de glutenvrije bieren die u kunt verkrijgen in onze webshop. Met enige regelmaat zullen er nieuwe recepten worden bijgeplaatst.
Heeft u een lekker recept met glutenvrij bier? Geeft het ons weten via service@glutenvrijebierspecialist.nl en wij plaatsen het op deze webpagina! Alvast hartelijk bedankt hiervoor.

Lente stoofpotje met blond bier

Ingrediënten
  • 500 gram ham- of riblappen
  • 1 eetlepel vloeibare bakboter
  • 1 bos worteltjes
  • 1 bosje bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 2  teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 gram kleine krieltjes
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 flesje van 330 cl blond bier glutenvrij (Daas Blonde)
  • ½ glutenvrij bouillonblokje
  • verse peterselie
  • peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de ham- of riblappen in stukken van ongeveer 2 cm, rasp de worteltjes schoon en snijd deze na in stukjes, rasp de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes en spoel de groente af in een vergiet. Snij de tomaten, de ui en de paprika in grove blokjes.
Neem een ruime braadpan en verhit daarin de boter.  Doe dan de ui, de gesneden paprika en het vlees erbij. Strooi het paprikapoeder over het vlees en voeg na smaak zout en peper toe en bak het geheel goed om en om. Pers de gepelde knoflookteentjes boven de schotel en voeg de tomaat toe, gevolgd door de helft van de wortel en bleekselderij. Roer alles goed door elkaar.
Doe dan het halve bouillonblokje, de laurierblaadjes en het flesje Daas Blonde bier erbij, roer alles goed door elkaar en voeg dan nog twee koppen gekookt water toe. Zet het vuur lager, en laat het geheel een aantal uur zachtjes pruttelen (ca. 2,5 tot 3 uur, hoe langer hoe malser het vlees). Af en toe even roeren en kijken of er nog genoeg vocht is, zo niet dan even een kopje warm water toevoegen.
Voeg ca. 20 minuten voor einde kooktijd de krieltjes en de rest van de wortel en selderij toe. Zo kook je de krieltjes gaar en houd je ook nog knapperige wortel en selderij in je stoof.
Verwijder de laurierblaadjes en serveer met wat fijngehakte verse peterselie.

Simpele saucijsjes

Ingrediënten
  • 4 glutenvrije sausijsjes of verse worstjes
  • 1,25 dl. water
  • 40 gr. boter
  • 1 ui
  • 1 flesje Ambar Celíacos glutenvrij bier
  • 1 theelepel witte basterd suiker
  • 1 laurierblad
  • (zwarte) peper en zout
  • 1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze
De ui fijn snipperen. Het water aan de kook brengen en de saucijsjes hiermee overgieten, dit om te voorkomen dat het velletje van de saucijsjes laten kan scheuren. De saucijsjes eruit halen en droogdeppen. De boter in een pan verhitten en hierin de saucijsjes mooi bruin bakken. De fijngesnipperde ui toevoegen en glazig laten worden. Een half flesje Ambar Celíacos glutenvrij bier erbij gieten en het vocht tot de helft laten inkoken. Het blaadje laurier toevoegen en het geheel bestrooien met zwarte peper. Het resterende Ambar Celíacos glutenvrij bier erbij schenken. De saucijsjes nog een kwartiertje stoven op een laag vuur. De saucijsjes uit de pan nemen en op een verwarmde schaal leggen. Met de maïzena met koud water een glad papje roeren. Het kookvocht hiermee binden. De witte basterd suiker erdoor roeren. Het blaadje laurier verwijderen en de saus over de saucijsjes gieten. Deze saucijsjes zijn erg lekker in combinatie met rode kool en vaste gekookte krieltjes. aardappels.

Simpele kipstoof

Ingrediënten
  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 grams champignons
  • 100 gram gerookte kalkoenreepjes
  • 1 ui
  • 1 half teentje knoflook
  • 1 flesje van 330 cl amber bier glutenvrij (Daas Ambré)
  • Glutenvrij runderbouillonblokje
  • Peper en zout
Bereidingswijze
Een snel en eenvoudig te maken gerecht. Heerlijk in combinatie met gebakken krieltjes en worteltjes. Snij de kipfilet in stukken van 1,5 cm. Kruid de kipstukjes met peper en zout en bak de ze bruin in een eetlepel olijfolie. Snijd de champignons in vieren en voeg ze samen met de gerookte kalkoenreepjes, het fijn gesneden halve knoflookteentje en een grof gesnipperde ui toe aan de kip. Bak net zo lang tot de champignons bruin en geslonken zijn. Blus het geheel af met het flesje Daas Ambré bier en verkruimel het bouillonblokje boven het gerecht. Breng de kipstoof in kasteelbier aan de kook en laat 15-18 minuten op middelhoog vuur doorkoken totdat de saus wat is ingedikt.

 

Vlaams stoofvlees met glutenvrij bier

Ingrediënten

  • 700 gram riblappen (rundvlees)
  • 2 uien
  • 1 flesje bruin bier glutenvrij (Brunehaut Triple Bio of Slaapmutske Dubbel Glutenvrij)
  • 1 flinke eetlepel appelstroop
  • 1 glutenvrije bruine boterham
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • verse tijm
  • mosterd
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

In België is dit een klassiek gerecht dat gegeten wordt met frieten. Voor dit gerecht kan een 'Brasserie de Brunehaut Tripel Bio', een stevig biologisch triple bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,0%. Of als alternatief ‘Slaapmutske Dubbel Glutenvrij’ van 7,4%.
Snij het rundvlees in blokjes van 2-3 cm. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak het dan in boter in een koekenpan. Het gaat erom het vlees dicht te schroeien en aan de buitenkant bruin te bakken. Dit duurt niet langer dan 5 of 10 minuten. Snijd de uien. Pak een stoofpan en bak hierin de uien in een klontje boter. Als de uien glazig worden kan het vlees erbij.
Maak een pakketje van de laurierblaadjes en tijm en bindt het vast met een stukje keukentouw. Prik een kruidnagel in het laurierblad. Doe dat bij de uien en het vlees en voeg dan het flesje bier toe. Voeg ook een flinke eetlepel appelstroop toe. Roer alles goed door elkaar en laat het aan de kook komen. Draai daarna het vuur lager. Neem een bruine (glutenvrije) boterham en smeer die dik in met mosterd. Leg de boterham dan met de mosterd op het vlees en laat alles rustig stoven op een zacht vuurtje. Het deksel hoeft het eerste uur nog niet op de pan om de saus mooi te laten indikken. Roer af en toe in de pan. Als de saus voldoende is ingedikt doe je het deksel op de pan. In totaal mag het stoofvlees zeker 2,5 uur stoven. Eventueel voeg je nog na smaak een klein scheutje azijn toe en peper of zout toe.
Met dank aan de Gezonde Kok

Kabeljauw met rode biersaus en gevulde paprika's

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 flesje Brasserie Artesiénne Bon Samaritain Blonde glutenvrij bier
  • 2 paprika’s
  • 1 blikje tomatenblokjes (300 gr)
  • 150 gr champignons
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 200 gr bloemkool
  • 1 rode peper
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje koriander
  • peterselie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel tabasco
  • 100 ml groentebouillonpeper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de kabeljauwfilets minimaal een uur. Het maken van de rode biersaus gaat als volgt: verhit een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg hierna het blikje tomaat (inclusief vocht) en driekwart van het flesje Brasserie Artesiénne Bon Samaritain Blonde toe. Breng aan de kook en voeg naar smaak tobasco toe. Laat vervolgens op laag vuur in ongeveer 20 minuten tot ongeveer de helft inkoken. Wel af en toe roeren om aankoeken te voorkomen. Tussentijds het laatste restje bier opdrinken voordat het lauw wordt. Breng de saus op smaak brengen met zout en peper.
Het maken van de gevulde paprika’s gaat als volgt: de bloemkool in kleine roosjes snijden en in de keukenmachine kleinsnijden totdat je hele kleine stukjes bloemkool hebt. Ui en champignons even kort fruiten in een koekenpan met een beetje olie. Vervolgens de courgette, zoete aardappel, rode peper en bloemkool kruim erbij doen en een minuutje op hoog vuur doorroeren. Hierna afblussen met de groentebouillon en op middelhoog vuur het meeste vocht laten verdampen. Op smaak brengen met peper en zout. Wanneer de groentemix niet meer zo vochtig is, maar nog wel smeuïg, de gehalveerde paprikaschaaltjes hiermee vullen. Strooi over ieder paprikaschaaltje wat gehakte pijnboompitjes en zet ze dan in de oven tot de paprika gaar is. Na een kwartier in de oven om de vijf minuten even controleren op gaarheid. Strooi wat gehakte koriander over de groenteschaaltjes direct wanneer ze uit de oven komen.
Het bereiden van de kabeljauwfilets gaat als volgt: kabeljauwfilets marineren met de kerrie en peper en zout. Hierna met spek omwikkelen en in een hete koekenpan (weinig olie gebruiken) bruin en krokant bakken (ongeveer 2 tot 3 minuten per kant).
Kabeljauw op een bord leggen en hiernaast een groenteschaaltje uit de oven serveren. Schenk een flinke lepel van de rode bier saus over de vis en strooi tenslotte wat fijngehakte peterselie over het gerecht als garnering. De rest van de saus in een apart schaaltje op tafel erbij serveren.

Zoet pittige gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gr half-om-half gehakt
  • flesje Brasserie Artésienne Bon Samaritain Triple glutenvrij bier
  • 3 zoete Chipotle pepers in Adobo saus (blik of uit flesje)
  • 3 theelepels sambal badjak
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 ui fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels glutenvrije zoete sojasaus
  • 1 el ketchup
  • 1 ei
  • 1 oude glutenvrije boterham of glutenvrij paneermeel
  • peper en zout
  • zout
  • klont boter
  • 0,3 liter glutenvrije rundvleesbouillon

Bereidingswijze

Een lekker gehaktballetje gebraden in bier, dat gaat er altijd wel in! Ga voor deze pittige gehaktbal als volgt te werk: peterselie in de staafmixer doen samen met de Chipotle pepers en het oud glutenvrije brood dat je in stukken hebt gescheurd. Vermaal dit tot het een mooi kruim is (bij gebruiken paneermeel, alleen de peterselie en de Chipotle pepers vermalen).
Alle overige ingrediënten voor de gehaktbal en het gehakte peterselie/chipotle mengsel in een grote kom bij elkaar doen en dit mengen tot je een gehakt krijgt waarmee je mooie ballen van kunt draaien.Grote koekenpan verhitten, boter laten smelten en op hoog vuur de ballen aan alle kanten mooi bruin dichtschroeien. De rundervleesbouillon en het flesje Brasserie Artésienne Bon Samaritain Triple glutenvrij bier bij de gehaktballen gieten en de ballen in het vocht onder een gesloten deksel ongeveer 20 minuten laten sudderen.  De gehaktballen om de vijf minuten even keren in het vocht. Wanneer de ballen gaar zijn, ze uit de jus halen en even laten rusten op wat aluminiumfolie. De bal gehakt serveren met een lekkere gebakken aardappel, wat gekookte groente zoals spercieboontjes. Gebruik als jus het braadvocht.

Winters stoofpotje met lamsvlees en bier

Ingrediënten

  • 750 gr lamsvlees
  • Brasserie de Brunehaut - Tripel Bio glutenvrij bier
  • 250 ml 1 theelepel zout en ½ theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepel glutenvrij meel of maïzena
  • 50 gr bacon, in blokjes
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 1 middelgrote winterwortel (of 100 gram zomerpeentjes)
  • 300 gr vastkokende aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • peterselie

Bereidingswijze

Deze stoofpot met lamsvlees en tripelbier is een smakelijke winterse maaltijd die eigenlijk het hele jaar erg lekker is.
Snij het lamsvlees in stukken en strooi hier het zout, peper en de bloem over. Meng alles goed door elkaar. Bak de bacon een paar minuten in een koekenpan. Schep de bacon uit de pan. Voeg de boter toe aan de pan. Bak hier op hoog vuur de stukken lam in aan totdat ze rondom dichtgeschroeid en mooi bruin zijn. Schep dit uit de pan met een schuimspaan. Voeg de gesnipperde knoflook en 1 ui toe aan de pan en fruit deze glazig. Schep de bacon, lam, knoflook, ui en het vet uit de pan in een afgesloten ovenschaal (b.v. afdekken met aluminiumfolie). Schenk hier de runderbouillon en het Brasserie de Brunehaut - Tripel Bio bier er bij en roer de suiker erdoor. Laat dit vervolgens 1,5 uur stoven op 170 graden in de oven. Controleer regelmatig of het vlees al lekker mals gestoofd is. Haal het vleesmengsel uit de oven en schep de 2 in ringen gesneden uien, in stukken gesneden winterwortel en aardappelen, laurierblaadjes en takjes tijm erdoor. Laat dit nog 30 minuten stoven op 170 graden totdat de groenten zacht zijn, maar nog wel ietwat stevig zijn. Proef het geheel en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de lamsstoofpot in een schaal en strooi daar wat gehakte peterselie over.
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.
Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze site te bezoeken.