de Glutenvrije Bier Specialist

Gratis verzenden boven €85,00 (NL)

Gratis afhalen in Enschede

Verzendkosten €6,50 (NL)
c3c29a36bba1412008328037968efa05.gif
Webwinkel Keurmerk
Nieuwsbrief aanmelding
Aanmelden

Dubbel is een bovengistend bier, gewoonlijk met een hergisting op de fles. De kleur meestal is middel- tot donkerbruin. Dubbel heeft een lager alcoholpercentage dan tripel; gewoonlijk rond 7%.
De oorsprong van de term is onbekend, hoewel een theorie is dat het op de een of andere manier de kracht van het bier aangeeft. Dubbel bier is een bier dat twee keer (dubbel) vergist is. Eerst vind er een bovengisting plaats bij een temperatuur van 15 tot 25 graden Celsius. Na de eerste gisting vindt er nog een nagisting plaats op de fles.
Ook werd vroeger dubbelbier beschouwd als bier met het dubbele alcoholpercentage van enkel bier (7% i.p.v. 3,5%). Een andere theorie vertelt dat het te maken heeft met de hoeveelheid aan grondstoffen. Hoe meer grondstoffen per liter water, hoe meer smaakstoffen, des te meer smaak. In de Middeleeuwen werden fusten bieren voorzien van kruizen om de kwaliteit van het bier aan te geven. Bier met één kruis was het goedkoopste bier voor de gewone arbeider, bier met twee kruizen was het duurdere en kwalitatief betere bier. Dit bier met "dubbel" kruizen was dus voor de meer welgestelden.

De Glutenvrije Bier Specialist levert het volgende glutenvrije dubbele bier: 


Bezig met laden...


de Glutenvrije Bier Specialist:
uw specialist als het gaat om echt lekker glutenvrij bier.


Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.
Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze site te bezoeken.