de Glutenvrije Bier Specialist

Gratis verzenden boven €85,00 (NL)

Gratis afhalen in Enschede

Verzendkosten €6,50 (NL)
c3c29a36bba1412008328037968efa05.gif
Webwinkel Keurmerk
Nieuwsbrief aanmelding
Aanmelden
Porter is een donker type bier, dat afkomstig is uit Londen. Het is een soort bruin bier, gemaakt uit bruine mout met veel hop en wordt al gebrouwen vanaf de achttiende eeuw. Porter wordt al genoemd in 1721. Het bier heeft zich ontwikkeld uit de bruine bieren die toentertijd al in Londen werden gebrouwen. De oorsprong van porter komt voort uit de combinatie van een lichter gehopt bier dat met een oudere aged-ale werd gemengd. Het bier werd porter genoemd omdat de drank erg populair was bij straat- en rivierdragers (in het Engels porter).
Voor het jaar 1700 was het bier dat brouwers verkochten nog erg jong en het rijpen vond plaats bij de kopers of in de winkel. Porter was het eerste bier dat bij de brouwerij rijpte en dat al klaar was om direct gedronken te worden. Het was hierdoor het eerste bier in Engeland dat op grote schaal geproduceerd kon worden.
Porter heeft als bijnaam de espresso onder de bieren. Het bier dankt deze naam aan de donkere kleur en de licht bitterzoete smaak. Het is vooral de gebrande mout die voor die karakteristieke bitterheid zorgt, en veel minder de hop zoals bij andere bieren. Ook de diepdonkere kleur en de mokkabruine romige schuimkraag, die doet denken aan het crème laagje op espresso, komen daarvandaan. Naast licht bitterzoet smaakt porter bier ook naar gebrande koffie, karamel (gebrande suiker) en naar chocolade.
Een porter bier is niet hetzelfde als een stout bier: bij de oorspronkelijk porters gebruiken brouwers gemoute gerst en voor stouts wordt voornamelijk gebruik gemaakt van geroosterde gerst. De ideale schenktemperatuur voor een porter is tussen de 6 en 10 graden Celsius.
Een glutenvrije porter smaak ook lekker in combinatie met eten, denk hierbij bijvoorbeeld aan oesters, schaal- en schelpdieren, vette vis (zoals gerookte zalm, makreel en paling), gegrilde kip, vlees en groenten, wild en milde romige kazen.
De Glutenvrije Bier Specialist levert de volgende glutenvrije porterbieren:


 


de Glutenvrije Bier Specialist:
uw specialist als het gaat om echt lekker glutenvrij bier.


Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.
Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze site te bezoeken.