de Glutenvrije Bier Specialist

Gratis verzenden boven €85,00 (NL)

Gratis afhalen in Enschede

Verzendkosten €6,50 (NL)
c3c29a36bba1412008328037968efa05.gif
Webwinkel Keurmerk
Nieuwsbrief aanmelding
Aanmelden
De geschiedenis van Traditionsbrauerei Schleicher gaat terug naar het jaar 1880 toen de brouwerij door de naamgever Andreas Schleicher werd opgericht. Heden ten dage hanteert de brouwerij, met inmiddels de 7e generatie van brouwers, nog steeds dezelfde traditionele brouwkunst zoals die ook door de oprichter werd toegepast. Men hecht groot belang aan het gebruik van zorgvuldig geselecteerde regionale grondstoffen en de toepassing van een lange lageringstijd, waardoor de specifieke kwaliteit van hun bijzondere bieren ontstaat.

Naast een brouwerij is Schleicher ook een erkend onderzoekscentrum voor mout, innovatieve dranken en brouw specifieke technieken. Daarnaast houdt de brouwerij zich bezig met het ontwikkelen van innovatieve producten, waarbij regionale betrokkenheid, duurzaamheid en de ontwikkeling van specifieke voedingsmiddelen een belangrijke rol spelen.

Traditionsbrauerei Schleicher maakt uitsluitend gebruik van biologische grondstoffen voor de productie van haar bieren. Men is daarbij aangesloten bij Demeter, een vereniging van biologische boeren en producenten welke zeer strenge voorschriften hanteren bij de selectie van de grondstoffen en de verwerking ervan. Zo is bijvoorbeeld de gerst waaruit het Natural bier wordt gebrouwen al sinds vele tientallen jaren ongewijzigd. Deze oude gerstsoort heeft een aanzienlijk lager glutengehalte dan de modernere gerstrassen, welke genetisch zijn gemodificeerd voor een hogere opbrengst. Deze moderne gerstsoorten hebben hierdoor een veel hoger gehalte aan gluten dan de oude gerstsoorten. Dit is dan ook de reden dat Schleicher de speciale Demeter gerst gebruikt als basis van hun glutenvrije bieren.

Het brouwproces van Schleicher is nog identiek aan het brouwproces van 100 jaar geleden, waarbij het belangrijkste uitgangspunt was dat het brouwen van het bier een kwestie van geduld is:
  • het gisten van het bier duurt 2 weken in plaats van 1 week
  • het rijpen van het bier (lagering) duurt 10 weken in plaats van 4-5 weken
  • de temperatuur tijdens de lagering is aanzienlijk lager dan bij andere bieren (diep koelen)
  • het snelheid van filtreren van het bier gebeurd een keer zo langzaam
Al deze maatregelen, en het gebruik van de Demeter gerst, maken het mogelijk om een glutenvrij bier te brouwen zonder het gebruik van enzymen en met uitsluitend het gebruik van de voortgeschreven grondstoffen uit het Duitse Rheinheitsgebot.
De glutenwaarde is na de gisting, maar voor de lagering en filtratie op dat moment 10 ppm. Tijdens de lagering en de filtratie worden wederom gluten verwijderd, waardoor het uiteindelijke eindproductie ver beneden de 10 ppm zal zijn.
De bieren van Schleicher onderscheiden zich door het gebruik van traditionele biologische grondstoffen, hebben geen afwijkende smaak, hebben een gebalanceerde samenstelling en, het belangrijkste, verschillen niet met normale glutenbevattende bieren. Een unieke innovatieve brouwerij met unieke glutenvrije bieren!
De Glutenvrije Bier Specialist levert de volgende glutenvrije bieren van Traditionsbrauerei Schleicher:


 


de Glutenvrije Bier Specialist:
uw specialist als het gaat om echt lekker glutenvrij bier.


Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.
Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze site te bezoeken.