de Glutenvrije Bier Specialist

Gratis verzenden boven €85,00 (NL)

Gratis afhalen in Enschede

Verzendkosten €6,50 (NL)
c3c29a36bba1412008328037968efa05.gif
Webwinkel Keurmerk
Nieuwsbrief aanmelding




Aanmelden
Schleicher - Natural Helles Glutenfreies Bio Bier - 50cl
Reviews | Review toevoegen

Schleicher Natural Helles Glutenfreies Bio-Bier 4,9% is een volledig biologisch glutenvrij bier volgens het Duitse Reinheitsgebot. Let op: wordt geleverd in een 50cl fles!

Artikelnummer

G023101 

Gewicht   

0,990 Kg

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 2,69
Prijs per 1 flesje

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Naam: Natural Helles Glutenfreies Bio-Bier
Brouwerij: Traditionsbrauerei Schleicher
Land van oorsprong: Duitsland
Inhoud: 50 cl
Alcoholpercentage: 4,9%
Bitterheid: -
Biersoort: Helles
Fles / blik: fles
Verkoop per: 1 stuks
Statiegeld: € 0,10 per fles (de prijs in inclusief statiegeld)
Ingrediënten: water, gerstemout*, hop* (*: uit biologische landbouw, niet genetisch gemodificeerd)
Bijzonderheden: product heeft door een inovatieve productie en lageringproces een laag glutengehalte van minder dan 10 ppm


















Voedingswaarde per 100 ml.
Energie: - kJ (- kcal)
Vetten: - g
   waarvan verzadigde vetzuren: - g
Koolhydraten: - g
   waarvan suikers: - g
Eiwitten: - g
Zout: - g
 
Beschrijving van het bier:
 

Schleicher Natural Helles Glutenfreies Bio-Bier is een zogenaamd Helles bier. Een Helles bier is een zeer helder bier dat strogeel tot goudgeel van kleur en wordt traditioneel gebrouwen in het zuidelijke deel van Duitsland. Een Helles bier kenmerkt zich door een minder uitgesproken hopsmaak dan een pilsener en door een geringere bitterheid. Helles bieren worden ook wel aangeduid met Landbier of Munich Lager. Dit bier wordt geleverd in een halve liter fles.
Helles Glutenfrei is een glutenvrij bier van volledige biologische oorsprong en wordt gebrouwen volgens de principes van het Duitse Reinheitsgebot. Als basis wordt Demeter gerst gebruikt, een oud gerstesoort met een laag glutengehalte. Door een uniek productie- en lageringsproces, waarbij langer wordt gekookt en langer en kouder wordt gelagerd wordt een uniek glutenvrij bier gecreerd dat dezelfde smaakbeleving heeft als een normaal glutenbevattend bier maar toch echt glutenvrij is. Dat dit uitzonderlijk is blijkt wel uit het feit dat het bier een terechte 1e plaats heeft behaald bij de World Beer Awards 2017. Het glutenvrij gehalte ligt op minder als 10 ppm.


Informatie over de brouwerij

Schleicher logo

De geschiedenis van Traditionsbrauerei Schleicher gaat terug naar het jaar 1880 toen de brouwerij door de naamgever Andreas Schleicher werd opgericht. Heden ten dage hanteert de brouwerij, met inmiddels de 7e generatie van brouwers, nog steeds dezelfde traditionele brouwkunst zoals die ook door de oprichter werd toegepast. Men hecht groot belang aan het gebruik van zorgvuldig geselecteerde regionale grondstoffen en de toepassing van een lange lageringstijd, waardoor de specifieke kwaliteit van hun bijzondere bieren ontstaat.

Traditionsbrauerei Schleicher maakt uitsluitend gebruik van biologische grondstoffen voor de productie van haar bieren. Men is daarbij aangesloten bij Demeter, een vereniging van biologische boeren en producenten welke zeer strenge voorschriften hanteren bij de selectie van de grondstoffen en de verwerking ervan. Zo is bijvoorbeeld de gerst waaruit het Natural bier wordt gebrouwen al sinds vele tientallen jaren ongewijzigd. Deze oude gerstsoort heeft een aanzienlijk lager glutengehalte dan de modernere gerstrassen, welke genetisch zijn gemodificeerd voor een hogere opbrengst. Deze moderne gerstsoorten hebben hierdoor een veel hoger gehalte aan gluten dan de oude gerstsoorten. Dit is dan ook de reden dat Schleicher de speciale Demeter gerst gebruikt als basis van hun glutenvrije bieren.

Het brouwproces van Schleicher is nog identiek aan het brouwproces van 100 jaar geleden, waarbij het belangrijkste uitgangspunt was dat het brouwen van het bier een kwestie van geduld is:
  • het gisten van het bier duurt 2 weken in plaats van 1 week
  • het rijpen van het bier (lagering) duurt 10 weken in plaats van 4-5 weken
  • de temperatuur tijdens de lagering is aanzienlijk lager dan bij andere bieren (diep koelen)
  • het snelheid van filtreren van het bier gebeurd een keer zo langzaam
Al deze maatregelen, en het gebruik van de Demeter gerst, maken het mogelijk om een glutenvrij bier te brouwen zonder het gebruik van enzymen en met uitsluitend het gebruik van de voortgeschreven grondstoffen uit het Duitse Rheinheitsgebot.
De glutenwaarde is na de gisting, maar voor de lagering en filtratie op dat moment 10 ppm. Tijdens de lagering en de filtratie worden wederom gluten verwijderd, waardoor het uiteindelijke eindproductie ver beneden de 10 ppm zal zijn.
De bieren van Schleicher onderscheiden zich door het gebruik van traditionele biologische grondstoffen, hebben geen afwijkende smaak, hebben een gebalanceerde samenstelling en, het belangrijkste, verschillen niet met normale glutenbevattende bieren. Een unieke innovatieve brouwerij met unieke glutenvrije bieren!

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Relevante producten

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.
Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

Wij verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar.
U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze site te bezoeken.